Nieuwe boeken in aantocht.

De Historische Kring Losser heeft in haar 55-jarig bestaan een groot aantal boeken uitgegeven. De laatste jaren is er echter geen nieuw boek uitgebracht. We hebben dan ook regelmatig de vraag gekregen wanneer er weer een nieuw boek te koop zou zijn.

We kunnen u nu meedelen dat er gewerkt wordt aan de volgende boeken:

• In het najaar komt er een nieuwe versie van het boek “Grondstukken en bewoners in het Dorp Losser omstreeks 1820”. Het eerste boek, bestaande uit drie delen, is uitgekomen in 1986. De nieuwe versie zal uitgebreider zijn. Deze nieuwe versie wordt gemaakt door Jack Scholtens en Peter Heerink.
  • Er wordt door Andries Kuperus, in samenwerking met de foto werkgroep, gewerkt aan het boek “Losser, vroeger en nu”. In dit boek, dat eveneens in het najaar uitkomt, staan foto’s van plekken in Losser zoals die er in het verleden uitzagen en een foto zoals ze er nu uitzien.
  • Het plan is om ook een soortgelijk boek uit te brengen met de titel “Overdinkel en Glane, vroeger en nu”. Hieraan zal worden begonnen als het boek over Losser klaar is.
  • Volgend jaar is het 80 jaar geleden dat de gemeente Losser bevrijd werd. Op het Martinusplein staat het oorlogsmonument met daarop 15 namen van inwoners van de gemeente Losser die zijn omgekomen. Georg van Slageren is een boek aan het schrijven wie de personen zijn die op het monument vermeld staan.
  • In het voorjaar van 2025 verschijnt er een boek over de geschiedenis van Overdinkel. Het wordt geschreven door Dick Grovenstein.
Geplaatst in Uncategorized.