Jaarvergadering en uitstapje.

Op zondag 24 april hield de Historische Kring Losser haar jaarvergadering bij Hotel Grand Café Smit in Losser.

De voorzitter, Chris Meekers, gaf een korte terugblik op de afgelopen twee jaar. Vanwege de coronamaatregelen was het vorig jaar niet mogelijk om een jaarvergadering te houden. Ondanks deze maatregelen heeft er toch het nodige kunnen plaatsvinden en hij hoopt dat we nu weer de activiteiten kunnen uitvoeren die we voorheen ook deden. Te beginnen met het uitstapje van vandaag.

Chris Meekers deelde tevens mede dat hij met ingang van 1 juni de voorzittershamer zal overdragen aan Stefan Korf. De heer Korf zal zich in een volgende Oet Dorp en Marke voorstellen.

Er waren geen vragen over het jaaroverzicht dat was samengesteld door de secretaris Dick Grovenstein.

Gerrit Wolf kon als penningmeester de aanwezigen meedelen dat het wat de financiën van de HKL betreft wel goed zit. Er waren geen vragen over de financiële documenten.

Op de vraag van een van de aanwezigen wat het huidige ledenaantal is werd geantwoord dat er 1105 leden zijn.

Na afloop van de vergadering ging men met de bus naar het Zoutmuseum in Delden. Men kreeg daar een rondleiding over de vele facetten van zout. Van het delven tot het handelen met zout. Het was een interessant en leerzaam bezoek.

Na afloop van het bezoek werd er in een plaatselijk restaurant nog genoten van koffie met gebak. Ook kon men weer eens zonder maatregelen gezellig met elkaar praten over verschillende onderwerpen.

Hierna werd er met de bus terug gereden naar Losser. We kunnen stellen dat het een geslaagd uitstapje was. Binnenkort worden de activiteiten voor 2022-2023 bekend gemaakt.

Geplaatst in Uncategorized.