Jaarboek Twente 2023 bestellen

Op vrijdag 28 oktober 2022 wordt het Jaarboek Twente 2023: Twente tussen Oost en West gepresenteerd.

Jaarboek Twente 2023

Op een eeuwenoude kruising van wegen werd in het Springendal een Merovingische goud- en zilverschat gevonden: het bleek een offerplaats uit de zevende eeuw. Archeologen beschrijven voor Jaarboek Twente 2023 deze uitzonderlijke vondst.
Voor Twente kan ‘het westen’ Amsterdam betekenen, waar al in de zeventiende en achttiende eeuw vele Twentenaren een nieuw bestaan zochten. Het kan ook Millerville zijn in The States, waar je vanuit Lattrop door een combinatie van toeval en ondernemingszin terecht kunt komen.
Een eerste kennismaking met nieuw onderzoek naar slavernijverleden leidt naar oost en west, ook naar Twente. Jaarboek Twente 2023 kijkt eveneens naar andere windstreken. Onder meer via hedendaagse kunst, het oudste gedicht van de Lage Landen, de ringwalburg van Oldenzaal naar de blik van Johan Nieuhoff op de wereld van ooit. De meer dan honderd afbeeldingen in deze 62e jaargang vervolmaken onze blik op Twente toen en nu.

Voor leden van de HKL is er weer een mogelijkheid het jaarboek te bestellen voor de prijs van slechts €16,00 i.p.v €20,95

Bestellen via de HKL was mogelijk t/m 24 oktober !

Geplaatst in Uncategorized.