Waarom lid worden van de Stichting Historische Kring Losser.

Lid worden van de Historische Kring Losser (HKL)? Waarom zou u dat doen.

De oud-secretaris Herman Bourgonje (overleden 13 december 2011) schreef ooit dat het een voorrecht is dat men in zo’n prachtig stukje Nederland woont. Als je de deur uitgaat sta je midden in verrukkelijkste natuur. Tevens noemde hij een aantal karakteristieke plaatsen in dorp Losser. Plekken die nu nog bestaan in Losser, maar ook de historische plekken in Overdinkel en Glane vragen onze aandacht.

In het verleden zijn al de nodige historische panden verdwenen in genoemde dorpen. Als HKL denken we mee hoe historische gebouwen bewaard kunnen blijven.  Als HKL zetten wij ons ook in om het verleden te laten voortleven in het heden. Niet alleen mee te denken over, maar ook om het verleden in boeken en andere uitgaven vast te leggen. Door de inwoners tijdens ledenavonden kennis te laten nemen van het verleden en door aanwezig te zijn bij herdenkingen van het verleden

Het lidmaatschap maakt het mogelijk dat de stichting in staat is om bovenstaande uit te voeren.

Inmiddels gingen ruim 1100 personen u voor.

Wilt u meehelpen aan het vastleggen van het verleden in het heden en zo de geschiedenis te verspreiden onder de inwoners van Losser, Overdinkel en Glane en daarbuiten, vul dan het invulformulier in.

 

Met slechts €18,50 per jaar steunt u het werk van de vrijwilligers. Hiervoor ontvangt u ook vier keer per jaar ons blad "Oet Dorp en Marke" en wordt u op de hoogte gebracht van de geschiedenis van uw (voormalige) woonplaats.

Leden met een bezorgadres buiten de bebouwde kom van Losser, Overdinkel en Glane betalen €4,00 meer voor het per post ontvangen van de kwartaaluitgave van “Oet Dorp en Marke”.

    Velden met een * zijn verplichte velden