Agenda

Evenement details:

 • zo
  21
  apr
  2024

  Jaarvergadering en uitstapje

  13.00 uurGrand Café Smit Losser

  De  jaarvergadering  zal plaatsvinden op zondag 21 april om 13.00 uur bij Grand Café Smit.
  Aansluitend vindt het jaarlijkse uitstapje plaats. We brengen een bezoek aan twee musea in Oldenzaal. Het Palthehuis en museum De Pelgrim. Zij staan aan de Marktstraat in Oldenzaal. Aan beide musea, die het afgelopen jaar zijn vernieuwd, zal een bezoek met een gids worden gebracht. De rondleidingen beginnen om 14.30 uur.

  Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis. Drie generaties Palthe hebben in het Palthehuis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd.Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof je in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaar je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben. De geschiedenis is haast voelbaar in het huis.
  Meer informatie over het Palthehuis is te vinden op www.palthehuis.nl/familie-palthe

  In museum De Pelgrim ziet u de rijke historie van Oldenzaal, waar de inwoners door de jaren heen veel gewoonten hebben ontwikkeld. Vaak liggen de wortels in het geloof. In het museum ontdek je van alles over typisch Oldenzaalse rituelen en tradities, maar ook over die van jouzelf. Meer informatie over dit museum is te vinden op https://museumdepelgrim.nl.

  Wij gaan naar Oldenzaal met eigen vervoer. De kosten van het uitstapje bedragen  € 15,00 per persoon.

  Na afloop van het bezoek aan de musea gaan we naar horeca gelegenheid voor een drankje en een hapje. Deze zijn bij de prijs inbegrepen. Op dit moment hebben zich 21 personen aangemeld. Wanneer u  wilt deelnemen aan dit uitstapje dan kunt u zich tot en met 14 april aanmelden bij Stefan Korf, per mail stefanus.korf@gmail.com.