Agenda

Evenement details:

 • ma
  09
  okt
  2023

  Ledenavond

  19.30 uurGrand café Smit Losser

  Op deze avond zal de oud-journalist van dagblad Tubantia Dolf Ruesink zijn interactieve voorstelling 'Feest der Herkenning' (jaren 50 en 60) geven. Dolf Ruesink heeft over de jaren 50 en 60, waarover ook zijn voorstelling gaat, het boek “Bewaar de herinnering” geschreven.

  Telefoneren en televisiekijken bij de buren. Soep, aardappelen, vlees, groente en vla uit één bord eten. De kar met rammelende flessen waarmee de melkboer door de straat trok. Het was de soberheid en charme van de wederopbouwjaren in Nederland.

  Aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, rapporten en z’n spaarbankboekje reconstrueert Dolf Ruesink (Winterswijk, 1952) op aandoenlijke wijze de memorabele jaren 50 en 60. Door de ogen van een peuter, puber en provo.

  Vanwege de verwachte belangstelling is aanmelding per e-mail voor 1 oktober vereist bij de voorzitter van de HKL de heer Stefan Korf (stefanus.korf@gmail.com), zodat de zaal bij Grand Café Smit kan worden ingericht voor het aantal belangstellenden. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur