Agenda

De Stichting Historische Kring Losser organiseert jaarlijks een aantal ledenavonden.

Deze avonden vinden plaats bij Grand Café Smit in Losser  of 't Trefhuus in Overdinkel

Deze avonden zijn toegankelijk voor alle leden.

Door de corona voorschriften is het momenteel niet mogelijk om de ledenavonden te organiseren.

Zodra we weer een ledenavond kunnen organiseren zullen we dit meedelen onder nieuws, onder agenda en in de nieuwsbrief.

• di

08:30't Lossers hoes lokaal 1.25

Weer een bijeenkomst van de Twents Foto Archief groep
    Koffie rond 10:00
    Beschuit met muisjes voor Stein

za
    09:00't Lossers hoes , lok 1.25
    zo
    Dorp Losser - Erve Kraesenberg
  • wo
    mrt
    15:00Wordt bezorgd

Het is weer tijd voor

• di
    20:00Gemeente Losser

Het sobere programma op 4 mei 2021

Kranslegging zonder publiek en videoboodschap van de burgemeester

Vlag halfstok aan een huis tijdens de dag van nationale rouw op 23 juli 2014

Burgemeester Cia Kroon herdenkt alle oorlogsslachtoffers in een videoboodschap, die ’s avonds via de sociale media van de gemeente Losser wordt gedeeld. Ook legt zij in de ochtend, zonder publiek, een krans in Losser namens college en gemeenteraad. Jan Meerenburgh doet dit namens de stichting Veteranen Losser en Ron de Leeuw namens het Oranje Comité. Wethouder Harry Nijhuis legt ’s avonds in De Lutte een krans namens het college en gemeenteraad bij het geallieerd erehof, evenals Tom Groothuis namens de werkgroep 4 mei De Lutte.

Laten we allemaal de vlag halfstok hangen om zo de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Een aanrader is de mini-documentaire ‘Losser bevrijd’, die gaat over de laatste dagen voor de bevrijding van Losser. De film is onder meer gemaakt door RTV Losser en te zien via www.youtube.com/watch?v=M1JeaAeWnAY

Het taptoe-signaal klinkt om 19.58 uur. Alle inwoners die goed een blaasinstrument kunnen bespelen, kunnen dit vanuit hun voordeur of tuin meeblazen, net als vorig jaar. Concertvereniging Sempre Crescendo Losser doet hier ook aan mee. Het taptoe signaal staat op www.semprecrescendo.nl en een link op www.facebook.com/CSCLosser.

Aansluitend volgen twee minuten stilte om 20.00 uur.

bron : tekst van Hallo Losser

zo
    2021

Vereniging de Hollandse Molen heet u welkom bij  - De Nationale Molendag 2021!

Dit traditionele molenmoment van het jaar laten wij natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. We hebben onze handen uit de mouwen gestoken om de Nationale Molendag 2021 een passende vorm te geven die veilig is en net zoveel plezier brengt voor bezoekers, kinderen en onze molenvrijwilligers.
    Een virtueel feestje daarom dit jaar! Met tal van toffe activiteiten zoals virtuele molenbezoeken, leerzame video’s en een gave quiz. Ook voor de kids is er genoeg te doen. Kijk lekker rond en ontdek het zelf!

In deze  video over watermolens komt ook de prachtige watermolen in Singraven en bovenslagmolen  de Mast in Vasse in beeld.

• ma
    2021

Op de  website  Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Samen met onze meer dan honderd deelnemers laten we je deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

Alle kastelen

Hier vind je alle deelnemers aan Dag van het Kasteel en de bijzondere programma’s die zij voor deze dag gemaakt hebben.
    Klik op de locaties voor het programma en alle praktische informatie om je bezoek te plannen. Je kunt ook filteren op provincie of activiteit (tag).

Bij ons in de buurt slechts twee kastelen:

Burg Hohes Haus in Heek , Dld

Nijenhuis te Diepenheim

Waterwandelingen 2021

Trek erop uit op Dag van het Kasteel. Het programma is zo ingericht dat je covid-proof de dag kunt beleven. Deelnemers hebben wandelingen gemaakt over hun kasteelterrein, buitenplaats en landgoed en die in de app gezet. Zo kun je individueel aan de wandel. Elke wandeling neemt je mee langs bijzondere waterelementen. Laat je verrassen door verhalen over de vijvers, de industrie die op het landgoed plaatsvond, bijzondere beplanting of de invloed van de huidige waterhuishouding op de buitenplaats.

Lees hier meer