Agenda

 • za
  12
  dec
  2020
  zo
  03
  jan
  2021
  Dorp Losser - Erve Kraesenberg
 • di
  04
  mei
  2021
  20:00Gemeente Losser

  Het sobere programma op 4 mei 2021

  Kranslegging zonder publiek en videoboodschap van de burgemeester

  Vlag halfstok aan een huis tijdens de dag van nationale rouw op 23 juli 2014

  Burgemeester Cia Kroon herdenkt alle oorlogsslachtoffers in een videoboodschap, die ’s avonds via de sociale media van de gemeente Losser wordt gedeeld. Ook legt zij in de ochtend, zonder publiek, een krans in Losser namens college en gemeenteraad. Jan Meerenburgh doet dit namens de stichting Veteranen Losser en Ron de Leeuw namens het Oranje Comité. Wethouder Harry Nijhuis legt ’s avonds in De Lutte een krans namens het college en gemeenteraad bij het geallieerd erehof, evenals Tom Groothuis namens de werkgroep 4 mei De Lutte.

  Laten we allemaal de vlag halfstok hangen om zo de oorlogsslachtoffers te herdenken.

  Een aanrader is de mini-documentaire ‘Losser bevrijd’, die gaat over de laatste dagen voor de bevrijding van Losser. De film is onder meer gemaakt door RTV Losser en te zien via www.youtube.com/watch?v=M1JeaAeWnAY

  Het taptoe-signaal klinkt om 19.58 uur. Alle inwoners die goed een blaasinstrument kunnen bespelen, kunnen dit vanuit hun voordeur of tuin meeblazen, net als vorig jaar. Concertvereniging Sempre Crescendo Losser doet hier ook aan mee. Het taptoe signaal staat op www.semprecrescendo.nl en een link op www.facebook.com/CSCLosser.

  Aansluitend volgen twee minuten stilte om 20.00 uur.

  bron : tekst van Hallo Losser

 • za
  08
  mei
  2021
  zo
  09
  mei
  2021
  Nederland

  Vereniging de Hollandse Molen heet u welkom bij  - De Nationale Molendag 2021!

  Dit traditionele molenmoment van het jaar laten wij natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. We hebben onze handen uit de mouwen gestoken om de Nationale Molendag 2021 een passende vorm te geven die veilig is en net zoveel plezier brengt voor bezoekers, kinderen en onze molenvrijwilligers.
  Een virtueel feestje daarom dit jaar! Met tal van toffe activiteiten zoals virtuele molenbezoeken, leerzame video’s en een gave quiz. Ook voor de kids is er genoeg te doen. Kijk lekker rond en ontdek het zelf!

  In deze  video over watermolens komt ook de prachtige watermolen in Singraven en bovenslagmolen  de Mast in Vasse in beeld.

   

 • za
  11
  sep
  2021
  10:00 - 16:00Gemeente Losser

  De Historische Kring Losser organiseert op zaterdag 11 september de Open Monumenten Dag in Losser.

  Aan de Open Monumenten Dag wordt deelgenomen door:

  • Protestantse kerk open van: 11.00 uur - 16.00 uur. Naast een bezichtiging van de kerk en het Aleida Leurinkhuis (consistorie van de kerk) zal het orgel bespeeld worden door Harold Vriesema.
  • Maria geboortekerk: helaas gaat de deelname door een huwelijk ceremonie niet door.
  • Efraim klooster: Pater Said verzorgd om 13.00 uur een rondleiding door het klooster. Aanmelding is niet nodig.
  • Oude toren: open van 11.00 - 16.00 uur.
  • Hengelhoes (Staring Stichting - Geologie Museum ): open van 10.00 uur - 16.00 uur.
  • De Steenfabriek neemt, in tegen stelling tot eerder meldingen,  niet deel aan de Open Monumentendag door een gebrek aan vrijwilligers.
  • De 360 graden interactieve rondleidingen
   • Uit 2020 zijn de Maria Geboorte kerk, Martinus Toren en de Protestante kerk nog steeds beschikbaar
  • Nieuw zijn de digitale 360 graden rondleidingen
  • Verder is de fietsroute door de Marke behorende bij het boek Recht en Onrecht in de Marke ook beschikbaar in twee delen via de app RouteYou

  Tevens is het mogelijk om de kapellen en landkruizen route, zowel Noord (30 km) als Zuid (40 km), te fietsen. De routebeschrijving en informatieboekje zijn vanaf 11.00 uur gratis af te halen in de protestantse kerk in Losser.

  Bekijk het gehele programma van de gemeente Losser op de website van Open Monumenten Dag

 • vr
  29
  okt
  2021
  10:00 - 11:30't Lossers hoes, raadszaal

  Dit jaar reikt wethouder Harry Nijhuis voor het eerst de Schatkamerpluym uit. De Schatkamerpluym, een jaarlijkse prijs, is een waardering voor verborgen schatten van de gemeente Losser die het verdienen om beter onder de aandacht te worden gebracht en verder te worden ontwikkeld.

  Prijs voor cultuur en toerisme

  De ontvanger (een persoon, organisatie of evenement) levert een belangrijke positieve bijdrage aan de culturele/ toeristische sector van de gemeente Losser, ondernemerschap en/of maatschappelijke betrokkenheid. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag waarmee het initiatief financieel wordt ondersteund. De prijsuitreiking vindt plaats op 29 oktober om 11.00 uur in de Raadszaal van ’t Lossers hoes tijdens de Week van de Amateurkunst.

  Aanmelding

  Voorafgaand aan de prijsuitreiking houdt wethouder Harry Nijhuis 29 oktober om 10.00 uur een boeiende lezing over streektaal. Iedereen die geïnteresseerd is, nodigen we van harte uit om bij zowel de lezing als de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Aanmelden kan via: www.fundamentlosser.nl

  Bron : Hallo Losser - Eerste uitreiking van de Schatkamerpluym

 • wo
  03
  nov
  2021
  16:00 - 20:00't Trefhuus in Overdinkel

   

   

   

  Het waterschap Vechtstromen heeft plannen gemaakt voor het herinrichten van de Ruhenbergerbeek. Tussen de Gildehauserstraat en de uitmonding in de Dinkel wordt de Ruhenbergerbeek aangepast met als doel de beek haar natuurlijke karakter terug te geven.

  Door de coronamaatregelen is het afgelopen jaar veel informatie via de digitale weg gegeven. Gelukkig heeft de tijd ons ingehaald en is het nu ook weer mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Daarom kiezen we nu voor een combinatie van beide. Onze website is voorzien van alle informatie over de plannen en er is een mogelijkheid om digitaal te reageren. Daarnaast organiseren wij een inloopbijeenkomst waar u van harte welkom bent. Deze wordt gehouden op woensdag 3 november, van 16.00 – 20.00 uur in ’t Trefhuus in Overdinkel (Prins Hendrikstraat 1, 7586 BG).

   

  Lees het hele artikel op de website van het waterschap

   

 • vr
  19
  nov
  2021
  19:00 - 21:30't Lossers hoes

  Helaas door corona verplaatst naar mei 2022

  LOSSER - Anderhalf jaar later dan gepland gaat 18 november in Losser Hongertocht 1945 in première. De coronopandemie maakte het lange tijd onmogelijk om de verfilming van het waargebeurde verhaal van Etty van ’t Endt de presentatie te geven die het verdient.

  Hongertocht is gemaakt door de Losserse Toneelvereniging De Rommelpot en RTV Losser. Regisseur Gerard Beuvink was gegrepen door het verhaal van het Utrechtse meisje dat op 14-jarige leeftijd in februari 1945 te voet een barre tocht door de vrieskou naar het oosten van het land maakte om daar voedsel te krijgen dat er in het hongerende westen niet meer was.

  Op vrijdag zijn er nog twee vertoningen (19.00 en 20.30 uur), voor genodigden en publiek.  Onder de genodigden is ook Marilene Gathier, de dochter van Etty. Zij liep als eerbetoon drie jaar geleden de tocht van Utrecht naar Losser als eerbetoon aan haar overleden moeder.  De laatste voorstelling in het Lossers Hoes is zaterdag (14.00 uur). Kaartjes kosten (inclusief 2 consumpties) 5 euro, via  elmkwakman@hotmail.com te bestellen.

  Het verhaal van Etty's tocht is gepubliceerd in Oet Dorp en Marke 2019-1 die als themanummer geheel gewijd is aan dit aangrijpende oorlogsverhaal.

  Lees het hele artikel in de krant Tubantia