Agenda

De Stichting Historische Kring Losser organiseert jaarlijks een aantal ledenavonden.

Deze avonden vinden plaats bij Grand Café Smit in Losser  of 't Trefhuus in Overdinkel

Deze avonden zijn toegankelijk voor alle leden.

Door de corona voorschriften is het momenteel niet mogelijk om de ledenavonden te organiseren.

Zodra we weer een ledenavond kunnen organiseren zullen we dit meedelen onder nieuws, onder agenda en in de nieuwsbrief.

• ma
    2021

Op de  website  Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Samen met onze meer dan honderd deelnemers laten we je deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

Alle kastelen

Hier vind je alle deelnemers aan Dag van het Kasteel en de bijzondere programma’s die zij voor deze dag gemaakt hebben.
    Klik op de locaties voor het programma en alle praktische informatie om je bezoek te plannen. Je kunt ook filteren op provincie of activiteit (tag).

Bij ons in de buurt slechts twee kastelen:

Burg Hohes Haus in Heek , Dld

Nijenhuis te Diepenheim

Waterwandelingen 2021

Trek erop uit op Dag van het Kasteel. Het programma is zo ingericht dat je covid-proof de dag kunt beleven. Deelnemers hebben wandelingen gemaakt over hun kasteelterrein, buitenplaats en landgoed en die in de app gezet. Zo kun je individueel aan de wandel. Elke wandeling neemt je mee langs bijzondere waterelementen. Laat je verrassen door verhalen over de vijvers, de industrie die op het landgoed plaatsvond, bijzondere beplanting of de invloed van de huidige waterhuishouding op de buitenplaats.

Lees hier meer