Vertoning (19:00 en 20:30) oorlogsfilm Hongertocht 1945

Helaas door corona verplaatst naar mei 2022

LOSSER – Anderhalf jaar later dan gepland gaat 18 november in Losser Hongertocht 1945 in première. De coronopandemie maakte het lange tijd onmogelijk om de verfilming van het waargebeurde verhaal van Etty van ’t Endt de presentatie te geven die het verdient.

Hongertocht is gemaakt door de Losserse Toneelvereniging De Rommelpot en RTV Losser. Regisseur Gerard Beuvink was gegrepen door het verhaal van het Utrechtse meisje dat op 14-jarige leeftijd in februari 1945 te voet een barre tocht door de vrieskou naar het oosten van het land maakte om daar voedsel te krijgen dat er in het hongerende westen niet meer was.

Op vrijdag zijn er nog twee vertoningen (19.00 en 20.30 uur), voor genodigden en publiek.  Onder de genodigden is ook Marilene Gathier, de dochter van Etty. Zij liep als eerbetoon drie jaar geleden de tocht van Utrecht naar Losser als eerbetoon aan haar overleden moeder.  De laatste voorstelling in het Lossers Hoes is zaterdag (14.00 uur). Kaartjes kosten (inclusief 2 consumpties) 5 euro, via  elmkwakman@hotmail.com te bestellen.

Het verhaal van Etty’s tocht is gepubliceerd in Oet Dorp en Marke 2019-1 die als themanummer geheel gewijd is aan dit aangrijpende oorlogsverhaal.

Lees het hele artikel in de krant Tubantia

Geplaatst in .